Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

01-02-2017: Συνελήφθη 25χρονη αλλοδαπή μαστροπός στην Πάτρα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 25χρονη αλλοδαπή μαστροπός στην Πάτρα

Η δράστιδα εξανάγκαζε με σωματική και ψυχολογική βία σε πορνεία μία ανήλικη ομοεθνή της

Οι ερωτικές συνευρέσεις πραγματοποιούνταν μέσα σε βαγόνι συρμού σε σταθμό τρένου

Συνελήφθη, σήμερα (1-2-2017) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 25χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της μαστροπείας και της σωματεμπορίας.

Η σύλληψη της μαστροπού, είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, η 25χρονη κατακρατούσε, με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, μια 17χρονη ομοεθνή της, την οποία εξανάγκαζε σε πορνεία, έναντι χρηματική αμοιβής.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προσποιούμενοι τους «πελάτες», συνάντησαν τις δύο αλλοδαπές, σε παραλιακή οδό της Πάτρας, σε στάση αστικού λεωφορείου, όπου συμφωνήθηκε με την 25χρονη, η ερωτική συνεύρεση τόσο της ίδιας, όσο και της 17χρονης, με τους «πελάτες-αστυνομικούς», έναντι του χρηματικού ποσό των πενήντα ευρώ.

Για το σκοπό αυτό, η 25χρονη έλαβε από τους υποτιθέμενους πελάτες το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, σε προσημειωμένο χαρτονόμισμα και προέτρεψε την 17χρονη, να μεταβεί με τον ένα αστυνομικό, μέσα σε κοντινό βαγόνι, σταθμευμένου συρμού τρένου, ενώ η ίδια επιβιβάστηκε σε όχημα του αλλού αστυνομικού και μετέβησαν σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο στάθμευσης για την τέλεση συνουσίας.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί αφού γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, στις δύο αλλοδαπές, συνέλαβαν την 25χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν το προσημειωμένο χαρτονόμισμα.

Σημειώνεται ότι, η δράστιδα για την τέλεση των ερωτικών συνευρέσεων είχε διαμορφώσει, κατάλληλα, βαγόνι συρμού, σε σταθμό τρένου, όπου είχε τοποθετήσει κλινοσκεπάσματα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, η 25χρονη με την χρήση απατηλών μέσων και υποσχέσεων βελτίωσης της ζωής της ανήλικης, την είχε μεταφέρει στην Ελλάδα και παρακρατούσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα της, για να την εξαναγκάζει στην πορνεία.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στην ανήλικη τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.