Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

26-01-2017: Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμός δικογραφιών για περιπτώσεις ληστειών στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμός δικογραφιών για περιπτώσεις ληστειών στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών - ελέγχων και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν (2) άτομα και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επιπλέον (4) ατόμων, για περιπτώσεις ληστειών.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες χθες (25-01-2017), στο κέντρο της πόλης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 16 ετών, διότι βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας αφαίρεσαν με απειλή μαχαιριού χρηματικό ποσό από νεαρό ημεδαπό.

Πέραν των συλλήψεων και στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων ληστειών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν τρείς (3) επιπλέον δικογραφίες. Συγκεκριμένα:

  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού (ήδη κρατούμενου), διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Οκτώβριο του 2015, αφού αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από την περιοχή της Παλιάς Λαχαναγοράς, μετέβη στο κέντρο της πόλης, όπου με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από 26χρονη ημεδαπή ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, ο 32χρονος ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, από τον οποίο απαιτούσε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ προκειμένου να επιστρέψει το όχημα. Τέλος, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος 35χρονης ημεδαπής γιατί από την έρευνα προέκυψε ότι τον Νοέμβριο του 2015, αγόρασε το παραπάνω αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο.
  • Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, σε βάρος ημεδαπού (ήδη κρατούμενου), καθώς τον Αύγουστο του 2016, μαζί με άγνωστο συνεργό του, σε δύο περιπτώσεις, με απειλή σωματικής βίας και μαχαιριού αφαίρεσαν από πεζούς κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Αύγουστο του 2016 στο κέντρο της πόλης, μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν από (3) αλλοδαπούς, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, (1) κινητό τηλέφωνο και (2.600) ευρώ.