Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

20-01-2017: Στοχευμένους ελέγχους υλοποιεί η Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας και για νοθευμένα αλκοολούχα ποτά Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοχευμένους ελέγχους υλοποιεί η Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας και για νοθευμένα αλκοολούχα ποτά

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και για την πώληση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διενήργησαν από 13 έως 18 Ιανουαρίου 2017, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Στην Αττική:

  • Σε καφετέρια-εστιατόριο, δεσμεύθηκαν (8) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
  • Σε καφετέρια, δεσμεύθηκαν τέσσερις (4) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
  • Σε καφετέρια-εστιατόριο, δεσμεύθηκαν δύο (2) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
  • Σε καφετέρια, δεσμεύθηκαν τέσσερις (4) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
  • Σε εστιατόριο-καφέ μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε καφέ-εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (2) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Θεσσαλονίκη:

  • Σε εταιρεία χονδρικού εμπορίου καπνού, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν ακόμη (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών θα ελεγχθούν για τη νόμιμη διακίνησή τους, μέσω της ένωσης Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.) και θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.

Για τις ως άνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.g r & financialpolice@hellenicpolice.g r της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων .