Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

03-11-2016:Εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στo Αιγάλεω, ίντερνετ - καφέ στο οποίο διενεργούνταν παράνομα παίγνια Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στo Αιγάλεω, ίντερνετ - καφέ στο οποίο διενεργούνταν παράνομα παίγνια

Συνελήφθησαν (10) άτομα και κατασχέθηκαν (20) ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους οποίους διενεργούνταν παράνομα παίγνια

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε χθες (02-11-2016), στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση για τον έλεγχο και την βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα - επιχειρήσεις που διεξάγουν παράνομα τυχερά παίγνια.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε στο Αιγάλεω, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με προσφορά υπηρεσιών διαδικτύου, το οποίο είχε μετατραπεί σε χώρο για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.

Εντός του καταστήματος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, η υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος, υπάλληλος που ενεργούσε ως «πράκτορας» ( booker ) και (7) πελάτες. Στη συνεχεία εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Όπως διαπιστώθηκε στο κατάστημα διενεργούνταν παράνομα διαδικτυακά τυχερά παίγνια, τα οποία διεξάγονταν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους οποίους είχε χορηγηθεί άδεια για υπηρεσίες διαδικτύου.

Για τη συμμετοχή τους στα παράνομα παίγνια οι πελάτες παρέδιδαν χρηματικά ποσά στην συλληφθείσα υπάλληλο (booker), η οποία τους χορηγούσε πρόσβαση σε ιστοσελίδες με τυχερά παίγνια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού.

Στο πλαίσιο των ερευνών στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό (375) ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.