Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

19-10-2016: Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχειρήσεις οινοποιίας και απόσταξης, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής, ασφαλιστικής, τελωνειακής κλπ νομοθεσίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχειρήσεις οινοποιίας και απόσταξης, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής, ασφαλιστικής, τελωνειακής κλπ νομοθεσίας

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής, ασφαλιστικής, τελωνειακής κ.λπ. νομοθεσίας, χθες (18-10-2016), πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις οινοποιίας και απόσταξης.

Τους ελέγχους πραγματοποίησε μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου, σε περιοχές της Αττικής, Κορινθίας και της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (4) επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε (2) περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα:

  • Σε επιχείρηση στην Κόρινθο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο (2) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επίσης, μετά από έλεγχο σε κλειστή αποθήκη από τους ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, διαπιστώθηκε έλλειμμα περίπου 500 λίτρων τσίπουρου και ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω εξέταση από το Χημείο του Κράτους.
  • Σε επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε να απασχολούνται (8) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι σχετικοί πίνακες καταχώρησης προσωπικού-αναγγελίες πρόσληψης, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και παρελήφθησαν παραστατικά για περαιτέρω εξέταση από τους ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Επιπλέον, στις άλλες δύο (2) επιχειρήσεις, σε Αττική και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, παρελήφθησαν παραστατικά από τους ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για περαιτέρω εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.