Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

04-10-2016: Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, διενέργησαν, το διήμερο 30-09 και 01-10-2016, ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε έξι (6) καταστήματα και επιχειρήσεις και συγκεκριμένα:

  • Σε καφέ - μπαρ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε να η απασχόληση δύο (2) εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, καθώς και τέσσερις (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας
  • Σε αναψυκτήριο στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων.
  • Σε καφέ – μπαρ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η απασχόληση τεσσάρων (4) εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, καθώς και η μη έκδοση μίας απόδειξης.
  • Σε καφετέρια – μπαρ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε αρτοζαχαροπλαστείο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) εργαζομένων, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, μεταξύ των οποίων και υπήκοος Αλβανίας που διέμενε παρανόμως στη χώρα. Επιπλέον, σε βάρος της ιδιοκτήτριας σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.
  • Σε κέντρο δεξιώσεων στην Αττική, διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών (3) εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Για τις περιπτώσεις αυτές, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.