Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

04-07-2016: Στοχευμένες δράσεις και έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας και την πώληση λαθραίων και νοθευμένων αλκοολούχων ποτών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Αθήνα, 04 Ιουλίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοχευμένες δράσεις και έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας και την πώληση λαθραίων και νοθευμένων αλκοολούχων ποτών

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Χαλκίδα και Καβάλα

Διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων, παραβάσεις σχετικά με μη έκδοση αποδείξεων, ανασφάλιστο προσωπικό και λειτουργία καταστημάτων άνευ άδειας

Στοχευμένες δράσεις υλοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας και την πώληση λαθραίων και νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Το διήμερο 2 και 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και της Καβάλας, από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Ελέγχτηκαν δέκα επιχειρήσεις σε οκτώ από τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούσαν στη μη έκδοση αποδείξεων, εργασία προσωπικού χωρίς να είναι ασφαλισμένοι καθώς επίσης και τη στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Παράλληλα στο πλαίσιο των ελέγχων δεσμεύτηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών για να εξετασθεί η νόμιμη διακίνηση και τυχόν νόθευση τους.

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με τα αποτελέσματα:

Στην περιοχή της Χαλκίδας:

  • Σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, απασχολούνταν είκοσι επτά (27) εργαζόμενοι, χωρίς να επιδειχθούν οι σχετικοί πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και η μη έκδοση δεκαεννιά (19) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας. Επίσης δεσμεύθηκαν δώδεκα (12) φιάλες αλκοολούχων ποτών, στις πέντε (5) εκ των οποίων οι αριθμοί παρτίδας (LOT number) ήταν εμφανώς αλλοιωμένοι.

Οι φιάλες θα ελεγχθούν από την Ένωση Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) για την νόμιμη διακίνησή τους, καθώς και από το Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.

Στην περιοχή της Καβάλας:

  • Σε παραλιακό κατάστημα-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
  • Σε παραλιακό κατάστημα - μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, η απασχόληση τριών (3) εργαζόμενων οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού καθώς και δύο (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, ενώ διαπιστώθηκε και η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
  • Σε παραλιακό κατάστημα-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια .
  • Σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε παραλιακό κατάστημα-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις (3) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού ενώ διαπιστώθηκε και παράβαση της ασφαλιστικής -εργατικής νομοθεσίας.
  • Σε καφετέρια διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε παραλιακό κατάστημα-μπαρ διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις (3) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.