Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

28-06-2016: Τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Πρόκειται για την αντίστοιχη ρωσική Υπηρεσία που ασχολείται με αδικήματα που διαπράττουν αστυνομικοί

Συνάντηση τ ου επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγου Alexander Makarov, με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Ταξίαρχο Αναστάσιο Αναστασάκο, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι η Υπηρεσία που ασχολείται με αδικήματα που διαπράττουν αστυνομικοί (όχι γενικά δημόσιοι υπάλληλοι).

Στη συνάντηση, κατά την οποία παρέστησαν Αξιωματικοί των δυο Υπηρεσιών, αναπτύχτηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που σχετίζονται κυρίως με τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών αυτών, την εσωτερική διάρθρωση και τη διοικητική τους υπαγωγή, τα νομοθετικά μέτρα που συμβάλλουν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της λειτουργίας τους και τις μεθόδους έρευνας που εφαρμόζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Επιπλέον οι δυο αντιπροσωπείες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις, με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, στον τομέα των ειδικότερων αρμοδιοτήτων τους.

Οι επικεφαλής των δυο Υπηρεσιών εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για την συνάντηση, την οποία χαρακτήρισαν ως την απαρχή για μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών.