Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

06-03-2016: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διαδικτυακή εκπαίδευση της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα τη διεθνή αστυνομική συνεργασία Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 06 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διαδικτυακή εκπαίδευση της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα τη διεθνή αστυνομική συνεργασία

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές (04-03-2016) διαδικτυακή εκπαίδευση του τμήματος Cepol της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα την διεθνή αστυνομική συνεργασία στο χώρο «Schengen».

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του 3ου Τμήματος SIRENE, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία.

Την έναρξη του σεμιναρίου τέλεσε ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Μωυσίδης Βασίλειος, ενώ την διαδικτυακή εκπαίδευση είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσω των εργαλείων εξ’ αποστάσεως μάθησης, 150 και πλέον στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, από όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας.

Εξειδικευμένοι αξιωματικοί του 3ου Τμήματος SIRENE, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και του εθνικού τμήματος Cepol της Αστυνομικής Ακαδημίας παρουσίασαν θέματα διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις και παρατηρήσεις, με στόχο την ανταλλαγή χρήσιμων πρακτικών και γνώσεων.

Στην αξιολόγηση που ακολούθησε, η συμβολή της εκπαίδευσης κρίθηκε ως ιδιαιτέρα θετική και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών, με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.