Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

14-01-2016: Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος δύο αστυνομικών και τριών ημεδαπών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος δύο αστυνομικών και τριών ημεδαπών

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σχηματίζεται δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος δύο αστυνομικών, 28 και 46 ετών, που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη καθώς και τριών ημεδαπών, 28, 32 και 30 ετών, από τους οποίους συνελήφθησαν οι δυο πρώτοι και αναζητείται ο τρίτος.

Ο 28χρονος αστυνομικός κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ο 46χρονος για υπόθαλψη, ενώ οι τρεις ιδιώτες για απόπειρα κλοπής από κοινού, αντίσταση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά περίπτωση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών, ότι χθες το απόγευμα, μεταφέρθηκε σε Κλινική της Θεσσαλονίκης άτομο, τραυματισμένο από βολίδα πυροβόλου όπλου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για τον 32χρονο συλληφθέντα, ο οποίος από κοινού με τους δύο προαναφερόμενους ιδιώτες, επιχείρησαν, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, να διαπράξουν κλοπή από όχημα, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος σουπερ μάρκετ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι δύο αστυνομικοί, που εκτελούσαν εποχούμενη περιπολία ασφάλειας, μετά από σήμα του Κέντρου μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τα παραπάνω άτομα, τα οποία στην προσπάθεια τους να διαφύγουν με όχημα επιχείρησαν να χτυπήσουν τους αστυνομικούς.

Ο 28χρονος αστυνομικός πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του οχήματος, χωρίς να αντιληφθεί την κατάληξη της βολίδας, η οποία όπως πρόεκυψε έπληξε τον 32χρονο ιδιώτη, ενώ περαιτέρω οι αστυνομικοί δεν ανέφεραν το περιστατικό του πυροβολισμού.

Επιπλέον, σε βάρος του 32χρονου συλληφθέντα ιδιώτη εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτων χωρών, χωρίς να υποβληθούν σε νόμιμο έλεγχο από κοινού και κατά συρροή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.