Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

05-12-2015:Ολοκληρώθηκε με επιτυχία διαδικτυακό σεμινάριο της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα τη χρήση των διαδικτυακών ενοτήτων μάθησης της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας - CEPOL Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 05 Δεκεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία διαδικτυακό σεμινάριο της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα τη χρήση των διαδικτυακών ενοτήτων μάθησης της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας – CEPOL

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές (03-12-2015), διαδικτυακό σεμινάριο του Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας, με θέμα τη χ ρήση των διαδικτυακών ενοτήτων μάθησης της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας – CEPOL (Use of CEPOL’s Online Learning Modules) .

Η εκπαίδευση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία – CEPOL και αποτελεί συνέχεια των διαδικτυακών δράσεων, οι οποίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την Αστυνομική Ακαδημία, και στη συνέχεια απευθύνθηκαν στα λοιπά Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση και το συντονισμό του σεμιναρίου, από ελληνικής πλευράς, ο Αναπληρωτής Τμηματάρχη του Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υ/Α’ Χασάπης Γεώργιος ορίστηκε υπεύθυνος και παράλληλα συμμετείχε και ως εμπειρογνώμονας/εκπαιδευτής.

Ο καθορισμός του προγράμματος έγινε ακόμη με την συμμετοχή και των λοιπών εμπειρογνωμόνων/εκπαιδευτών και πιο συγκεκριμένα του Rok Derencin , της Γραμματείας Αστυνομικής Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (PCC SEΕ) και του Julian ter Huurne , της Ευρωπαικής Αστυνομικής Ακαδημίας – CEPOL .

Το σεμινάριο διάρκειας 90 λεπτών, πραγματοποιήθηκε μέσω των εργαλείων εξ’ αποστάσεως μάθησης του Ηλεκτρονικού Δικτύου της CEPOL, στην αγγλική γλώσσα και το ενδιαφέρον συμμετοχής από όλα τα Κράτη – Μέλη ήταν εξαιρετικά μεγάλο.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση σχετικά με τα ηλεκτρονικά εργαλεία και τις μεθόδους της CEPOL στο τομέα της εκπαίδευσης, εστιάζοντας στη χρήση και την ανάπτυξη των διαδικτυακών ενοτήτων μάθησης ( Online Learning Modules ).

Οι βασικές ενότητες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν:

  • Εισαγωγή στις διαδικτυακές ενότητες μάθησης.
  • Παρουσίαση της διαδικτυακής ενότητας μάθησης της Υπηρεσίας Αστυνομικής Συνεργασίας, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (PCC SEΕ ), από τον Rok Derencin, εκπρόσωπο της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
  • Παρουσίαση των ηλεκτρονικών ενοτήτων μάθησης τη CEPOL του σχεδιασμού και της συμβολής τους, στην κατάρτιση των υπηρετούντων στις υπηρεσίες δίωξης του εγκλήματος, από τον Julian ter Huurne της CEPOL .

Με την ολοκλήρωση του διαδικτυακού σεμιναρίου, δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις στα ερωτήματά των συμμετεχόντων, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη βέλτιστη συνεργασία και την ανταλλαγή χρήσιμων πρακτικών και γνώσεων μεταξύ συμμετεχόντων και εκπαιδευτών.

Από την αξιολόγηση που ακολούθησε, η εν λόγω δράση κρίθηκε ως ιδιαιτέρως θετική, και παράλληλα επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες η αναγκαιότητα ανάληψης και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών.

Στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της άριστης συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία, το εθνικό Τμήμα CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας θα συνεχίσει και τα επόμενα έτη την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων.