Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

24-09-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες (5) μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και ο ιθύνων νους

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας συνολικά (17) αλλοδαπούς

Για την παράνομη δράση τους χρησιμοποιούσαν ειδικά τροποποιημένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού

Η εξιχνίαση των λαθροδιακινήσεων επιτεύχθηκε έπειτα από συνεργασία διαφόρων αστυνομικών Υπηρεσιών

Σημαντικό πλήγμα σε οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών κατάφεραν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή Ομάδας Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνάδελφων τους της Α.Δ Ροδόπης, καθώς και με την πολύτιμη συμβολή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, η οποία προέβη σε επιστημονική ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων και ευρημάτων.

Ταυτοποιήθηκαν ως μέλη οργάνωσης, πέντε (5) υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 31 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και ο 36χρονος ιθύνων νους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» και «προώθηση μη νομίμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας».

Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση του διευθύνοντα την οργάνωση, τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, σε δύο περιπτώσεις, προέβησαν στην προώθηση συνολικά (17) μη νόμιμων μεταναστών (υπήκοοι Συρίας, Κίνας, Λάος και Θιβέτ) από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι λαθροδιακινητές χρησιμοποίησαν για τις μεταφορές των αλλοδαπών, ειδικά τροποποιημένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα οποία έφεραν δύο δεξαμενές καυσίμων για μεγαλύτερη αυτονομία και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.