Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

20-09-2015: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία Σχολείο Κατάρτισης Εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία Σχολείο Κατάρτισης Εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας

Συμμετείχαν συνολικά είκοσι επτά (27) στελέχη των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές (18-09-2015), Σχολείο Κατάρτισης Εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο διοργανώθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 07/09/2015 έως 18/09-2015, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ειδικής Αστυνομικής Εκπαίδευση (Τ.ΕΙΔ.Α.Ε) Λαγονησίου, καθώς και στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου, στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Στο εν λόγω Σχολείο συμμετείχαν συνολικά είκοσι επτά (27) στελέχη των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, και ειδικότερα δέκα (10) Αξιωματικοί και δεκαεπτά (17) Ανθυπαστυνόμοι, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες και Αστυφύλακες.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν να προσφέρει στο αστυνομικό προσωπικό των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, την απαραίτητη γνώση σε θέματα κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, ώστε να καταστεί ικανό να καλύψει με επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο (2) εβδομάδων, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά καταρτισμένοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ως διδάσκοντες καθηγητές.

Ειδικότερα, τα διδασκόμενα αντικείμενα του Σχολείου, περιλάμβαναν μεταξύ άλλων:

  • μεθόδους επικοινωνίας εκπαιδευτή αστυνομικών Σχολών με τους εκπαιδευόμενους,
  • στοιχεία ψυχολογίας,
  • κανόνες απεμπλοκής,
  • αυτοάμυνα, αυτοπροστασία, οπλοτεχνική και αμυντική σκοποβολή,
  • πρώτες βοήθειες και
  • ασκήσεις διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών στον εξομοιωτή.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εκπαιδευομένων, επιδόθηκαν σε αυτούς πιστοποιητικά σπουδών από τον Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχο Αθανάσιο Κατσάρα.