Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

03-09-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 03 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται τέσσερις (4) ακόμη συνεργοί τους

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 6.575 γραμμ. ηρωίνης

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων είκοσι (20) ατόμων, μικροδιακινητών ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη και κάνναβη) σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν την 1-9-2015 το πρωί σε Αρτέμιδα, Παλλήνη, Βύρωνα και Αγία Παρασκευή, πέντε (5) ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων μία 37χρονη γυναίκα και τέσσερις (4) άνδρες, ηλικίας 52, 53, 55 και 56 ετών, ενώ αναζητείται ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και τρείς (3) άλλοι συνεργοί τους. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων είκοσι (20) ατόμων, μικροδιακινητών ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 41χρονος αναζητούμενος υπήκοος Αλβανίας ήταν ο βασικός προμηθευτής ναρκωτικών των υπολοίπων μελών του κυκλώματος, τα οποία στη συνέχεια τα διακινούσαν τόσο σε μικροεμπόρους όσο και τοξικοεξαρτημένους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν πιστοποιηθεί εκατόν ογδόντα τρεις (183) περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών (κυρίως ηρωίνης) από τα μέλη του κυκλώματος στα προαναφερόμενα άτομα.

Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  Ποσότητα ηρωίνης βάρους -6.575,5- γραμμ.
  •  Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους -107- γραμμ.
  •  Επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης.
  •  Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα.
  •  Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα.
  •  Πενήντα (50) φυσίγγια.
  •  Είκοσι οκτώ (28) κινητά τηλέφωνα.
  •  Το χρηματικό ποσό 3.360 ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκε και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.