Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

22-07-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, τα οποία νωρίτερα είχαν προβεί σε ανάληψη μετρητών από τραπεζικά καταστήματα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, τα οποία νωρίτερα είχαν προβεί σε ανάληψη μετρητών από τραπεζικά καταστήματα

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, τέταρτο μέλος της σπείρας είναι ήδη έγκλειστος των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο (2) συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) ληστείες και μία (1) κλοπή

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, τα οποία νωρίτερα είχαν προβεί σε ανάληψη μετρητών από τραπεζικά καταστήματα.

Συνελήφθησαν στις 10-7-2015, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 34 και 40 ετών, και μία 45χρονη γυναίκα μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται δύο (2) ομοεθνείς τους, ένας 24χρονος και μία 23χρονη. Για συμμετοχή στην εν λόγω ομάδα κατηγορείται και ένας 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τ.Α. Καλλιθέας, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, τα οποία νωρίτερα είχαν προβεί σε ανάληψη μετρητών από τραπεζικά καταστήματα.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους έξω από τραπεζικά καταστήματα, ένας από αυτά τα ακολουθούσε εντός των καταστημάτων και αφού ο ηλικιωμένος προέβαινε στην ανάληψη χρημάτων, ειδοποιούσε τους συνεργούς του, οι οποίοι τους παρακολουθούσαν και σε σημείο πλησίον ή στην είσοδο της οικίας τους, τους λήστευαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι, ένα (1) στιλέτο, μία (1) κουκούλα « full face », τρία (3) κινητά τηλέφωνα, αποδείξεις μεταφοράς – αποστολής χρημάτων και ιδιόχειρες σημειώσεις με ημερομηνίες και χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει τέσσερις (4) ληστείες και μία (1) κλοπή με την ίδια μεθοδολογία, στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, του Κολωνού και της Καλλιθέας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.