Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

06-06-2015: Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εκπαιδευτής σχολής υποψήφιων οδηγών, για απάτη Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εκπαιδευτής σχολής υποψήφιων οδηγών, για απάτη

Απαιτούσε από υποψήφιο οδηγό το ποσό των 120 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι προορίζεται για «χρηματισμό» των εξεταστών σε επικείμενη πρακτική εξέταση

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη προχθές (04-06-2015) το μεσημέρι, 42χρονος ημεδαπός, εκπαιδευτής σχολής υποψηφίων οδηγών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

H διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 24χρονου ημεδαπού, υποψηφίου για την απόκτηση άδειας ικανότητας οδήγησης, σύμφωνα με την οποία ο 42χρονος εκπαιδευτής του απαιτούσε το ποσό των εκατόν είκοσι (120) ευρώ, ισχυριζόμενους ότι προορίζεται για το «χρηματισμό» των εξεταστών, σε επικείμενη πρακτική εξέταση.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση προχθές (04-06-2015) το μεσημέρι στο Χολαργό Αττικής, λίγο πριν την πραγματοποίηση της πρακτικής εξέτασης, ο 24χρονος παρέδωσε στον 42χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (120) ευρώ.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν τον 42χρονο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες (05-06-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210–8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.