Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

28-05-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία δύο (2) υπηκόων Πακιστάν που διαπράχθηκε στις 3-5-2015 εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 28 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία δύο (2) υπηκόων Πακιστάν που διαπράχθηκε στις 3-5-2015 εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού

Δράστες είναι έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας

Εξιχνιάσθηκε επίσης, η αρπαγή 57χρονου υπηκόου Πακιστάν κρατούμενου των Φυλακών Κορυδαλλού

Δράστες είναι έξι (6) αλλοδαποί, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας και τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν

Ταυτοποιήθηκαν είκοσι επτά (27) αλλοδαποί κρατούμενοι που συμμετείχαν στη συμπλοκή εντός των Φυλακών

Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 30 και 35 ετών, που διαπράχθηκε στις 3-5-2015, εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων.

Δράστες είναι έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 έως 35 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο (2) θύματα ανήκαν σε ομάδα αλλοδαπών Πακιστανικής υπηκοότητας, που διαμαρτύρονταν για την αρπαγή 57χρονου ομοεθνή συγκρατουμένου τους.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (3-5-2015), τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, εισήλθαν στο κελί όπου κρατείτο ο 57χρονος ομοεθνής τους και με την απειλή μαχαιριών τον μετέφεραν σε κελί άλλου ορόφου. Εκεί, από κοινού με άλλους τρεις (3) υπηκόους Αλβανίας, ασκώντας του σωματική βία του ζητούσαν επίμονα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, ώστε να μεταφερθεί το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ σε λογαριασμό τρίτου ατόμου στο εξωτερικό σαν αντίτιμο για την απελευθέρωσή του, ποσό που τελικά δεν καταβλήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του 57χρονου, συγκρατούμενοί του, υπήκοοι κυρίως Πακιστάν, που είχαν αντιληφθεί το γεγονός, συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο των φυλακών και διαμαρτυρόμενοι για την κράτησή του συνεπλάκησαν με έτερους κρατουμένους, Αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με σίδερα, αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Στην παραπάνω συμπλοκή, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο (2) αλλοδαπών και τον τραυματισμό άλλων δεκαοκτώ (18) κρατουμένων, συμμετείχαν τουλάχιστον είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, Αλβανίας, Συρίας και Αλγερίας ηλικίας από 21 έως 45 ετών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, μετά το τέλος της συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, είκοσι τρία (23) αυτοσχέδια μαχαίρια, τρία (3) μεταλλικά σουβλιά και τριάντα ένα (31) τμήματα μετάλλου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.