Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

22-03-2015: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πρόγραμμα συντηρητικής εκπαίδευσης των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πρόγραμμα συντηρητικής εκπαίδευσης των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν συνολικά 98 Αξιωματικοί διαπραγματευτές και έντεκα 11 ψυχίατροι - ψυχολόγοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (21-03-2015), η συντηρητική εκπαίδευση διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (Λ. Θρακομακεδόνων 101 – Αχαρνές), το χρονικό διάστημα 09 έως 21-03-2015.

Το πρόγραμμα συντηρητικής εκπαίδευσης, το οποίο υλοποιήθηκε σε τέσσερις εκπαιδευτικές σειρές, διάρκειας τριών ημερών η καθεμία, παρακολούθησαν συνολικά ενενήντα οκτώ (98) Αξιωματικοί - διαπραγματευτές και έντεκα (11) ψυχίατροι - ψυχολόγοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως παρατηρητές.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των Αξιωματικών-διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση περιστατικών που διαχειρίστηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.

Επιπρόσθετα, την εκπαίδευση παρακολούθησαν, ως παρατηρητές, ψυχίατροι και ψυχολόγοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου αναπτυχθεί συναντίληψη του διαπραγματευτικού πλαισίου και αμοιβαία κατανόηση του ρόλου τους, κατά την αντιμετώπιση των κρίσιμων περιστατικών.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικό, καθώς και πρακτικό μέρος, στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν προσομοιώσεις εννέα κρίσιμων περιστατικών (σενάρια οχυρώσεων και αυτοκτονιών).

Το διδακτικό προσωπικό αποτέλεσε ομάδα Αξιωματικών – διαπραγματευτών και απόστρατος ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, πρώην διαπραγματευτής και εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, το οποίο και ανέλαβε τη χρηματοδότηση του κόστους του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε προς τιμή των εκπαιδευομένων, έγινε επίδοση των πιστοποιητικών σπουδών από τον Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχο Αθανάσιο Κατσάρα, παρουσία και άλλων Αξιωματικών της Σχολής.