Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

08-01-2015: Συνελήφθησαν χθες από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, υπάλληλος Διεύθυνσης Δόμησης σε Δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιώτης πολιτικός μηχανικός για υπόθεση δωροληψίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν χθες από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, υπάλληλος Διεύθυνσης Δόμησης σε Δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιώτης πολιτικός μηχανικός για υπόθεση δωροληψίας

Απαιτήθηκε από επιχειρηματία χρηματικό ποσό για τη διαγραφή προστίμου, το οποίο είχε επιβληθεί για αυθαίρετη κατασκευή στο κατάστημα του


Συνελήφθησαν χθες (07-01-2015) το βράδυ, σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, 60χρονος ημεδαπός, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης τοπικού Δήμου και 53χρονος ημεδαπός ιδιώτης, πολιτικός μηχανικός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή, αντίστοιχα.

Είχε προηγηθεί πρόσφατη καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος του Δήμου απαιτούσε, τόσο απευθείας από τον ίδιο, όσο και μέσω του πολιτικού μηχανικού, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, προκειμένου να διαγράψει πρόστιμο, ύψους (13.832) ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο είχε επιβληθεί μετά από αυτοψία που διενήργησε ο υπάλληλος σε αυθαίρετη κατασκευή, στο κατάστημα του καταγγέλλοντα.

Ακολούθησαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, προσωπικές επαφές και συνεννοήσεις και χθες (07-01-2015) το βράδυ συνελήφθη αρχικά ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, στην επιχείρηση του καταγγέλλοντα.

Στη συνέχεια, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 60χρονο υπάλληλο του Δήμου.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στο τηλέφωνο 2310-531884 της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.