Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

06-11-2009: Ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου ε.α. Βασίλειου Τσιατούρα κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική ΔιεύθυνσηΚύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ, κύριοι Αρχηγοί, κύριε Διοικητά της Ε.Υ.Π., κύριοι Εκπρόσωποι των Σωμάτων, κυρίες και κύριοι, κύριοι δημοσιογράφοι, η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Αρχηγίας αποτελεί μια εκδήλωση που σηματοδοτεί τη συνέχεια και την αδιάλειπτη πορεία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όμως, βρίσκομαι ήδη για περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες εκτός Σώματος, τα γεγονότα τρέχουν και μετά την πρόσφατη δολοφονική επίθεση σε βάρος των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής νομίζω ότι τα πολλά λόγια περισσεύουν. Εύχομαι ολόψυχα στους τραυματίες αστυνομικούς να γίνουν γρήγορα καλά και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και να γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού συμπαραστέκεται στο δύσκολο και με θυσίες αγώνα, που δίνουν καθημερινά οι γυναίκες και οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο προσωπικό αυτό, εκφράζω το σεβασμό μου και την εκτίμησή μου για την ευγενή και πολύτιμη προσφορά τους. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έζησα μαζί τους μια ολόκληρη ζωή γεμάτη αγωνίες, λύπες και χαρές. Με γνωρίζουν και τους γνωρίζω καλά. Τους ευχαριστώ πολύ. Την προσωπική μου υπηρεσιακή ιστορία επέλεξα να τη γράψω βρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή σαν απλός στρατιώτης, καταπολεμώντας το έγκλημα και τη διαφθορά αν και έφτασα στο αξίωμα του Στρατηγού.

Θα ήταν παράλειψη εκ μέρους μου να μη μνημονεύσω τους αστυνομικούς που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αυτούς που με αυταπάρνηση προσέφεραν τη ζωή τους θυσία στο βωμό του χρέους. Ας μη λησμονήσουμε ποτέ την προσφορά τους προς ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που μου συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο, δικαιολογώντας όλα αυτά τα χρόνια την απουσία μου και ευχαριστώ το Θεό, που με αξίωσε να φτάσω υγιής έως εδώ.

Στο νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο επ’ ωφελεία της κοινωνίας και του Σώματος. Αρχηγέ φίλε Λευτέρη, παραλαμβάνεις ένα Σώμα με παράδοση, οργανωμένο, με δυνατότητες και προοπτική. Σου εύχομαι καλή τύχη και δύναμη. Ήταν στα σχέδιά μου, αυτή η τελετή, η εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Σώματος να γίνεται στο χώρο των Σχολών, όπου εκεί αρμόζει για την Ιστορία του Σώματος. Επιθυμία μου είναι και την εκφράζω προς το νέο Αρχηγό, -όταν με το καλό και με τις πολλές επιτυχίες που θα έχει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που το έχω μέσα στην ψυχή μου πραγματικά, γιατί το πόνεσα το Σώμα -, αυτή η τελετή να πραγματοποιείται εκεί που αρμόζει για την Ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ. Ευχαριστώ πολύ».