Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε./ Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσε το 2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Η διοργάνωση περιελάμβανε τρείς (3) ενότητες οι οποίες διεξάγονταν σε διαφορετικές αίθουσες και παράλληλο χρόνο και περιελάμβαναν παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους σε θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, επιστήμονες της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε.
(Υψηλή Ανάλυση)

Όλες οι ομιλίες του συνεδρίου βρίσκονται στο κανάλι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο YouTube 

  • 1η Ενότητα : «Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Πληροφοριών – Βιομηχανική Κατασκοπεία»

Σκοπός της ενότητας αυτής ήταν η παρουσίαση του προβλήματος της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληροφοριών και συγκεκριμένα του φαινομένου της ηλεκτρονικής Βιομηχανικής κατασκοπείας.

Το ακροατήριο αποτελείτο από εκπροσώπους επιχειρήσεων, επιχειρηματίες καθώς και διευθύνοντες σύμβουλους εταιρειών.

Οι ομιλητές που ανέπτυξαν τη θεματολογία αυτή ήταν καθηγητές πανεπιστημίου και διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο αυτό.

  • 2η Ενότητα : «Κυβερνοέγκλημα και νομοθεσία» - «Κραυγές απόγνωσης – πρόληψη αυτοκτονιών»

Σκοπός της ενότητας αυτής ήταν η ενημέρωση των δικαστικών – εισαγγελικών αρχών και κατ’ επέκταση των νομικών για τους διαδικτυακούς όρους, τη μετάλλαξη του παραδοσιακού – συμβατικού εγκλήματος, σε ηλεκτρονικό και του φαινομένου που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις σχετικά με τις απόπειρες αυτοκτονιών.

Το ακροατήριο αποτελείτο από Δικαστές, Εισαγγελείς Καθηγητές συναφών Επιστημών, Δικηγόροι, Φοιτητές Νομικής και Δόκιμοι Αξιωματικοί των Παραγωγικών Σχολών των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι ομιλητές που ανέπτυξαν τη θεματολογία αυτή ήταν καθηγητές πανεπιστημίου συναφών επιστημών και εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών και της Αρχής Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

  • 3η Ενότητα : « Cyber bullying »

Σκοπός της ενότητας αυτής ήταν να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει προς τη κατεύθυνση άμβλυσης των συνεπειών από τη ψυχοσωματική βία και τον εκφοβισμό που ασκείται μέσω του διαδικτύου στα παιδιά .

Το ακροατήριο αποτελείτο από τριακόσια πενήντα (350) παιδιά – μαθητές 3ης τάξης δημοτικού μέχρι 3ης τάξης γυμνασίου, από δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία της Αττικής.

Οι ομιλητές που ανέπτυξαν το θέμα αυτό, λόγω της ιδιαιτερότητας του ήταν καθηγητές πανεπιστημίου ειδικευμένοι σε θέματα εφηβικής υγείας, ο Πρόεδρος του συλλόγου «χαμόγελο του παιδιού» κλινικοί ψυχολόγοι, παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί.

Χορηγοί: