Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

Συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με άλλες Υπηρεσίες (2008) Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Κατά το έτος 2008, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας επιλήφθηκαν σε -40- υποθέσεις Εμπορίας Ανθρώπων και Σωματεμπορίας ( -37- σεξουαλικής εκμετάλλευσης, -2- εργασιακής εκμετάλλευσης & -1- υπόθεση εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων ), εκ των οποίων οι -14- διαπράχθηκαν από Εγκληματικές Οργανώσεις. Από τις έρευνες και τις προανακρίσεις των υποθέσεων αυτών κατηγορήθηκαν -162- δράστες, Έλληνες και αλλοδαποί, ενώ υπήρξαν -78- παθόντες- θύματα (άνδρες, γυναίκες & ανήλικοι) οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, από τα οποία, -36- ζήτησαν και τους παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Πολιτεία. Από το σύνολο αυτό, -16- χαρακτηρίσθηκαν με πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα και έτυχαν των ευεργετικών διατάξεων του Ν 3064/02.

α. Οι επιληφθείσες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνεργάσθηκαν:

  • Με Υπηρεσίες και Μονάδες παροχής, προστασίας και αρωγής καθώς και με Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΑΡΣΙΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΚΛΙΜΑΚΑ, ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ) υπό το συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ- *197*) του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε -26- περιπτώσεις.
  • Με τις διπλωματικές αρχές των χωρών προέλευσης των θυμάτων στη χώρα μας, σε -32- περιπτώσεις.
  • Με το Δ.Ο.Μ. σε -4- περιπτώσεις για τον ασφαλή επαναπατρισμό.

Επισημαίνεται ότι, η πλειονότητα των θυμάτων βρίσκεται νόμιμα στη Χώρα μας και για το λόγο αυτό δήλωσαν στις επιληφθείσες Υπηρεσίες ότι δεν επιθυμούν να τεθούν υπό την προστασία της Πολιτείας και έχουν ήδη αναχωρήσει για τις πατρίδες τους, ενώ ένας μικρός αριθμός βρίσκεται ακόμα στη χώρα μας.