Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


18-05-2022: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 18 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Κατασχέθηκαν -12.899- πακέτα τσιγάρα και -663- συσκευασίες καπνού

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 17-5-2022 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομα που εμπορεύονται λαθραία καπνικά προϊόντα σε υπαίθρια αγορά του Ελαιώνα, με οικία-ορμητήριο στην περιοχή της Αθήνας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί και πιστοποιήθηκε η δράση τους.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κατελήφθησαν να μεταφέρουν και να τοποθετούν σε αυτοκίνητο, κουτί και σακούλα που περιείχαν -800- πακέτα τσιγάρα και -150- συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επίμαχη οικία-αποθήκη στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -12.099- πακέτα τσιγάρα, -513- συσκευασίες καπνού, το χρηματικό ποσό των -1.190- ευρώ και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.