Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


17-05-2022: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απατών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 17 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απατών

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες (6) συνολικά άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων, για περιπτώσεις απατών και κλοπών.

Ειδικότερα:

  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε βάρος δύο νεαρών ημεδαπών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράστες εμφανιζόμενοι σε ηλικιωμένα άτομα ως ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας και με διάφορες προφάσεις, εισέρχονταν στις οικίες τους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 07-10-2021 έως και 05-04-2022 διέπραξαν (4) κλοπές από οικίες στην περιοχή των Αμπελοκήπων αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, κάρτες τραπεζών και άλλα αντικείμενα, ενώ σε μια περίπτωση, έκαναν χρήση των τραπεζικών καρτών, πραγματοποιώντας αγορές συνολικής αξίας (82) ευρώ.

  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσα Φεβρουαρίου του 2022 επικοινώνησε τηλεφωνικά με 52χρονη ημεδαπή και προσποιούμενος τον λογιστή της κόρης της, κατάφερε να της αποσπάσει τα στοιχεία χρεωστικής της κάρτας καθώς και τον κωδικό ασφαλείας και να αφαιρέσει από τον τραπεζικό της λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (9.100) ευρώ.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας - Χορτιάτη σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, ο οποίος τέλη Απριλίου του 2022 μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Πυλαίας και αφού γέμισε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του με βενζίνη αξίας (133) ευρώ, αποχώρησε χωρίς να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν δικογραφίες:
    - σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησε με 48χρονη ημεδαπή και αφού της συστήθηκε ως πωλητής εσωτερικών θυρών οικίας και παραθέτοντας της ψευδή στοιχεία ως αληθή κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.
    - σε βάρος 32χρονου αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής, διότι τον Δεκέμβριο του 2019 παραβίασε παράθυρο μονοκατοικίας και εισήλθε στο εσωτερικό, χωρίς όμως να αφαιρέσει κάτι.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.