Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


31-10-2021: Αυτόφωρες συλλήψεις (24) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτόφωρες συλλήψεις (24) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι

από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι τεσσάρων (24) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (1) άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα Σύλληψης για Ληστεία και Κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (30-10-2021), να κινείται με όχημα στην περιοχή του Δενδροποτάμου. Σε σήμα στάσης που του έγινε για αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα και στην προσπάθειά του να διαφύγει, στον κόμβο της Σίνδου απενεργοποίησε τα φώτα πορείας προκειμένου οι αστυνομικοί να χάσουν την οπτική επαφή μαζί του. Αργότερα, στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε το όχημα ακινητοποιημένο σε τσιμεντένια βάση φωτεινής πινακίδας πρατηρίου υγρών καυσίμων, από το εσωτερικό του οποίου, αστυνομικοί απεγκλώβισαν με ασφάλεια τον δράστη και μερίμνησαν για άμεση ιατρική φροντίδα καλώντας σταθμό του ΕΚΑΒ. Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης όπου παραμένει προληπτικά.
  • (1) άτομο για περίπτωση κλοπής.
  • (15) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.
  • (2) άτομα, ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος ισάριθμων επιχειρήσεων, για ηχορύπανση.
  • (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • (1) άτομο για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας περί σημάτων. Πρόκειται για 59χρονη ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος, στην αποθήκη του οποίου βρέθηκαν απομιμητικά προϊόντα γνωστής εταιρείας.
  • (3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.