Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


22-10-2021: Εξιχνίαση απατών που αφορούσαν αγορές κατοικίδιων ζώων συντροφιάς Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνίαση απατών που αφορούσαν αγορές κατοικίδιων ζώων συντροφιάς

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής παραγγελίας, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων απατών σε βάρος 11 ατόμων, που αφορούσαν αγορές κατοικίδιων ζώων συντροφιάς.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 62 και 49 ετών για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, 11 άτομα προέβησαν σε αγορά καθαρόαιμων κουταβιών μέσω εταιρείας, η οποία είχε αναρτήσει σχετικές αγγελίας σε διαδικτυακούς ιστότοπους.

Έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα τα παραληφθέντα ζώα απεβίωσαν λόγω ασθενειών που έφεραν κατά την αγορά τους και παρά την εγγύηση αντικατάστασης που είχε προσφερθεί κατά την αγορά αυτών από την ανωτέρω εταιρεία, αυτή δεν πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα την πρόκληση οικονομικής ζημιάς που υπερβαίνει τις 5.700 ευρώ, ποσά που κατέβαλαν οι παθόντες για την αγορά, μεταφορά και θεραπευτική αγωγή των ζώων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι διαχειριστής της εταιρείας και κάτοχος των τραπεζικών λογαριασμών είναι ο 62χρονος και συνδρομητής των τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιήθηκαν για την αγοραπωλησία είναι ο 49χρονος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως.