Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


20-10-2021: Αυτόφωρες συλλήψεις (28) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτόφωρες συλλήψεις (28) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι

από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι οκτώ (28) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα , αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

· (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο πραγματοποίησης ταυτόχρονης ευρωπαϊκής επιχειρησιακής δράσης σχετικά με αναζήτηση κλεμμένων οχημάτων, αστυνομικοί των Τμημάτων Προστασίας Περιβάλλοντος και Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Διευθύνσεων, αλλά και στελεχών του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης και υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, σε περιβαλλοντικό έλεγχο επιχείρησης που βρίσκεται στη δυτική Θεσσαλονίκη. Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από αρμόδιο υπάλληλο του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Επαγγελματιών διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση αυτή, με ιδιοκτήτη 39χρονο αλλοδαπό, λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ η εικόνα των χώρων της με ύπαρξη διάσπαρτων κουφαριών μηχανικών, και όχι μόνο, μερών οχημάτων, μηχανελαίων στο έδαφος χωρίς στεγανό δάπεδο και ανυπαρξία δικτύου συλλογής - διαχείρισης αποβλήτων υποδεικνύει επιβάρυνση του εδάφους και του υπεδάφους και γενικότερη επιμόλυνση του περιβάλλοντος. Μετά το πέρας του ελέγχου συνελήφθη ο προαναφερόμενος άντρας.

  • (3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • (4) άτομα για περιπτώσεις κλοπής.
  • (8) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.
  • (2) άτομα για διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας.
  • (4) άτομα για κατοχή και χρήση εγγράφων άλλων προσώπων.
  • (4) άτομα για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.
  • (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.