Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

14-10-2021: Εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής οι οποίες διαπράχθηκαν σε οχήματα, στα Χανιά Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Χανιά, 14 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής οι οποίες διαπράχθηκαν σε οχήματα, στα Χανιά

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δυο ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού

Αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες με τις οποίες πραγματοποίησαν αγορές

Συνελήφθησαν χθες (13.10.2021) το απόγευμα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δυο ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα ημεδαπού για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, χθες (13.10.2021) το απόγευμα από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω ημεδαποί κατά τον χρόνο τον οποίο αφαίρεσαν τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στους ίδιους και στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.

Όπως πρόεκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οι ανωτέρω ημεδαποί κατά το χρονικό διάστημα από 18/09/2021 έως και 13/10/2021 είχαν πραγματοποιήσει συνολικά δώδεκα (12) κλοπές, (11 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) από σταθμευμένα οχήματα σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χανίων.

Είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.615 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες με τις όποιες και πραγματοποίησαν αγορές συνολικού ύψους 204,5 ευρώ.

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ως μέσω τέλεσης των κλοπών, ενώ τα ανευρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.