Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


07-10-2021: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις ληστείας και διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις ληστείας και διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται επιστάμενες και μεθοδικές έρευνες για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα. Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου και Χαριλάου – Ανάληψης εξιχνίασαν περίπτωση ληστείας και κλοπής αντίστοιχα.

Ειδικότερα :

 • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ηλικίας 17, 16 και 16 ετών και ενός 18χρονου αλλοδαπού για το αδίκημα της ληστείας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2021 στην περιοχή του Ευόσμου, οι παραπάνω μαζί με τρία (3) ακόμη άτομα, επιτέθηκαν σε ανήλικο με τη χρήση σωματικής βίας τραυματίζοντάς τον, ενώ νωρίτερα ένας εκ των επιτιθέμενων άσκησε σωματική βία και σε έτερο άτομο που βρισκόταν μαζί του. Μετά την επίθεση ένας εκ των δραστών αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο του ανήλικου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης.
 • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 32 και 27 ετών για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω μαζί με συνεργούς, εισήλθαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στην περιοχή της Ανάληψης και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε κοσμήματα, χρυσές λίρες και Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ένας εκ των δραστών, προσποιούμενος τον τεχνικό επιχείρησης ηλεκτρισμού έπεισε την ηλικιωμένη να μεταβούν από κοινού στο διαμέρισμά της.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό και την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συμβουλεύει:

 • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
 • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
 • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
 • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
 • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
 • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
 • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησης τους.