Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


06-10-2021: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ληστείας σε βάρος (2) ημεδαπών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ληστείας σε βάρος  (2) ημεδαπών

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες (4) άτομα, τα οποία αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (50.000) ευρώ

Η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση απόπειρας ληστείας που έλαβε χώρα σε περιοχή της Σταυρούπολης τον Οκτώβριο του 2019.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 24, 24 και 23 ετών (ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης), καθώς και 39χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι άντρες, κινούμενοι με τρία (3) αυτοκίνητα, προσέγγισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο (2) ημεδαποί (άντρας – γυναίκα).

Εκμεταλλευόμενοι την ακινητοποίηση λόγω ερυθρού σηματοδότη, αποβιβάστηκαν έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με χρήση σωματικής βίας, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν από τους παθόντες μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (54.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο (2) από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.