Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


01-10-2021: Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 01 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι

από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Συνελήφθησαν συνολικά (11) άτομα

Στην αυτόφωρη σύλληψη έντεκα (11) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (3) άτομα για ληστείες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 17χρονου αλλοδαπού, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-10-2021), από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο οποίος νωρίτερα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις αφαίρεσε από πεζούς δύο (2) χρυσές αλυσίδες λαιμού.

  • (1) άτομο για περίπτωση κλοπής.

Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης 24χρονη αλλοδαπή, η οποία αφαίρεσε χρηματικό ποσό από τσάντα επιβάτιδος εντός αστικού λεωφορείου.

  • (1) άτομο για κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

Κληθέντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέβαλαν, μεσημβρινές ώρες χθες (30-09-2021), 46χρονη αλλοδαπή, η οποία μετέβη σε τραπεζικό υποκατάστημα στο κέντρο της πόλης προκειμένου να ανταλλάξει χαρτονομίσματα, τα οποία δήλωσε φθαρμένα, πλην όμως διαπιστώθηκε ότι (1) χαρτονόμισμα των (20) ευρώ τυγχάνει αμφιβόλου γνησιότητας.

  • (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • (2) άτομα για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας με επιβατικό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 27 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης στην Εγνατία οδό και ακινητοποιήθηκαν στο ύψος της Ασπροβάλτας οπότε και συνηλήφθησαν. Σημειώνεται ότι, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν οκτώ (8) αλλοδαποί, εκ των οποίων τέσσερα συνοδευόμενα ανήλικα, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

  • (2) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (30-09-2021) 31χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για κλοπή και διακεκριμένη κλοπή.
  • Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες 22χρονο αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο διατάσσει την προσωρινή κράτηση του μέχρι την οριστική εκδίκαση της κατ’ αυτού κατηγορίας για διακίνηση – αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.