Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

29-09-2021: Συλλήψεις 2 ατόμων στην Κεντρική Μακεδονία για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλήψεις 2 ατόμων στην Κεντρική Μακεδονία για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών

Εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιπτώσεις σε Σέρρες και Κιλκίς να μεταφέρουν με οχήματα συνολικά 17 αλλοδαπούς

 

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών, συνελήφθησαν χθες (28 Σεπτεμβρίου 2021) σε ξεχωριστές περιπτώσεις σε περιοχές των Σερρών και του Κιλκίς, δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει σε όχημα 12 αλλοδαπούς, από τους οποίους 6 ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μετέφερε τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 5 αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης.

Τα παραπάνω δύο οχήματα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.