Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

15-09-2021: Συνελήφθη 66χρονος ημεδαπός για απάτες κατ’ επάγγελμα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 66χρονος ημεδαπός για απάτες κατ’ επάγγελμα

Σε βάρος του εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης και (41) καταδικαστικές αποφάσεις

Μετά από αναζητήσεις συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 10-9-2021, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, 66χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απάτες κατ’ επάγγελμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 66χρονος προσποιούμενος τον δικαστικό λειτουργό που δήθεν είχε μετατεθεί εκτάκτως στην Αθήνα, αναζητούσε διαμέρισμα προς ενοικίαση και έπειθε τους εκμισθωτές των διαμερισμάτων να του παραδώσουν τα κλειδιά.

Ακολούθως παρουσιαζόταν ο ίδιος ως εκμισθωτής του διαμερίσματος και το ενοικίαζε σε ανυποψίαστους μισθωτές, από τους οποίους αποσπούσε προκαταβολές ενοικίων δύο και τριών μηνών και στη συνέχεια εξαφανιζόταν.

Πρωινές ώρες της 10-9-2021, με την ίδια μέθοδο, απέσπασε τα κλειδιά διαμερίσματος ημεδαπού και στη συνέχεια προσπάθησε να το ενοικιάσει σε αλλοδαπό, πλην όμως κατά τη σύνταξη του μισθωτηρίου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α Κυψέλης.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλειδιά του ανωτέρω διαμερίσματος και μισθωτήριο ενοικίασης οικίας.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης και (41) καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες με συνολική ποινή φυλάκισης (62) χρόνια, (259) μήνες και (55) ημέρες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς.