Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

03-09-2021: Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών για απάτη Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Κομοτηνή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών για απάτη

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών για απάτη σε βάρος ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 31-7-2021 στη Δράμα.

Ειδικότερα, ο παθών έλαβε παραπλανητικό μήνυμα (sms) που τον ενημέρωνε ότι η τραπεζική του κάρτα είναι μπλοκαρισμένη. Επιπλέον, το μήνυμα εμπεριείχε υπερσύνδεσμο ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε επίσημη ιστοσελίδα τραπεζικού ιδρύματος, όπου ο παθών καταχώρησε τα προσωπικά του τραπεζικά στοιχεία.

Με τον τρόπο αυτό οι επιτήδειοι απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό του και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ .

Μετά την καταγγελία του περιστατικού και τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ότι τα αφαιρεθέντα χρήματα μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στους δύο δράστες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.