Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

07-07-2021: Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας, φωτογραφιών και βιντεοληπτικού υλικού εννέα (9) ατόμων κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Κολωνού Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, εννέα (9) ατόμων κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Κολωνού (σχετικό το από 30-6-2021 Δελτίο Τύπου) .

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. (επ.) ISUFAJ (ον.) Haxhi του Bashkim και της Liliana , γεννηθέντα την 5-3-1996 στην Αλβανία,

2. (επ.) KAPLLANI (ον.) Dhimitrios του Vladimir και της Edlira , γεννηθέντα την 6-4-1998 στην Αλβανία,

3. (επ.) QARRI (ον.) Mattheos - Anestis του Kostandin και της Ludjana , γεννηθέντα την 21-7-2004 στην Αλβανία,

4. ΦΡΑΓΚΟ Ιωάννη του Κωνσταντίνου και της Ευανθίας, γεννηθέντα την 31-5-1994 στο Μαρούσι

5. ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΑΤΟ Διονύσιο του Κυριάκου και της Χρυσούλας, γεννηθέντα την 7-8-1985 στην Αθήνα

6. (επ.) KAPLLANI (ον.) Dhjonisi του Vladimir και της Edlira , γεννηθέντα την 18-2-2002 στην Αθήνα

7. ΠΟΛΟ Δημήτριο του ΖΟΧΕΡ και της ΝΙΚΟΛΙΑ, γεννηθέντα την 3-2-2005 στην Αθήνα

8. ΜΥΛΩΝΑ Γεώργιο του Ηλία και της Σοφίας, γεννηθέντα την 28-11-2000 στη Νέα Ιωνία

και τον μη συλληφθέντα:

9. (επ.) ISUFAJ (ον.) Meti , του Bashkim και της Liliana , γεννηθέντα την 19-12-1988 στην Αλβανία,

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και με τη μεταχείριση ανηλίκου κατά την τέλεση της ανωτέρω πράξης από κοινού και κατ' εξακολούθηση και της παράνομης οπλοκατοχής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και στην αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ' αφορμή της παρούσης.

Επιπρόσθετα και κατόπιν της παραπάνω εισαγγελικής Διάταξης, δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό, προκειμένου αφενός μεν να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπράξει οι κατηγορούμενοι περισσότερες παρόμοιες πράξεις που δεν ήταν δυνατόν να ανακαλυφθούν, όπως επίσης και έτερους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών και αφετέρου να είναι σε θέση οι πολίτες να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να ενημερώνουν εγκαίρως τις διωκτικές αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5612818 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 1-1-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.