Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

17-05-2021: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης με το πρόσχημα της πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ιωάννινα, 17 Μαΐου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης με το πρόσχημα της πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, ημεδαπή εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα πώλησης οχημάτων, σχετικά με την πώληση τροχοβίλας.

Ύστερα από τηλεφωνική της επικοινωνία με άτομο που φέρεται ότι είχε αναρτήσει την αγγελία, πείστηκε για την αγορά της τροχοβίλας και κατέθεσε τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό το συνολικό χρηματικό ποσό των -1.800- ευρώ ως προκαταβολή, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών, φερόμενων ως κατόχων των τηλεφωνικών συνδέσεων με τις οποίες επικοινώνησε η παθούσα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, υπενθυμίζει χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών:

  • Μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να αποφεύγετε την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζετε, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
  • Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων σε υποψήφιο πωλητή, να διασταυρώνετε τα στοιχεία του, ως δικαιούχου του υποδεικνυόμενου λογαριασμού (Ονοματεπώνυμο, Α.Φ.Μ.).
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζετε αγγελίες πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.