Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

12-02-2021: Εξιχνιάσθηκαν (4) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία, 12 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκαν (4) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδας

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ένας ημεδαπός, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία (3) ακόμη συνεργών του

Οι ανωτέρω κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγιζαν κατοικίες, μόνιμες ή εξοχικές και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.

Η λεία που αποκόμισαν υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ

Ο δράστης που ταυτοποιήθηκε εντοπίστηκε να κινείται με το προαναφερόμενο όχημα στη Λαμία, το οποίο κατασχέθηκε μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του


Από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν τον τελευταίο περίπου μήνα, σε διάφορες παραλιακές περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ένας ημεδαπός, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας τριών (3) ακόμη συνεργών του και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 19-01 έως και 06-02-2021, οι ανωτέρω κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγιζαν κατοικίες, μόνιμες ή εξοχικές και αφού τις παραβίαζαν, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα.

Συγκεκριμένα η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, μεταλλικά αντικείμενα και τρόφιμα, η αξία των οποίων, υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ.

Στην περίπτωση της απόπειρας κλοπής, οι δράστες επιχείρησαν να εισέλθουν σε οικία ημεδαπής, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Ο ημεδαπός που ταυτοποιήθηκε, εντοπίστηκε να κινείται με το προαναφερόμενο όχημα, χθες (11-02-2021) το βράδυ στην περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, ενώ ομοίως κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στη κατοχή του.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.