Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

12-02-2021: Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα (6) αλλοδαποί ύστερα από καταδίωξη αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ιωάννινα, 12 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα (6) αλλοδαποί ύστερα από καταδίωξη αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν   

Συνελήφθησαν χθες (11-02-2021) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων (6) αλλοδαποί, ύστερα από καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της μεταφοράς παράτυπου μετανάστη, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, απείθειας και παραβίασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, χθες στο μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων οδηγός αυτοκινήτου δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών της προαναφερόμενης υπηρεσίας και προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ύστερα από καταδίωξη που ακολούθησε, το όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι ο αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου μετέφερε με αυτό πέντε αλλοδαπούς, εκ των οποίων:

  • ένας στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και
  • τρεις (3) κατείχαν πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προμηθευτεί από περιοχή των Αθηνών έναντι -200- ευρώ το καθένα.

Σε όλους τους συλληφθέντες βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.