Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

06-11-2020: Τελετή ορκωμοσίας πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή ορκωμοσίας πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας η τελετή ορκωμοσίας (64) πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Παρέστησαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Αϊβαζίδης Αβραάμ, η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Λαμπροπούλου Σοφία, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Μπάλλας Γεώργιος και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Σαλούκας Βασίλειος.

Αφού οι πρωτοετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον νενομισμένο όρκο ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Καλόγηρος Χαράλαμπος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Καραμαλάκη Μιχαήλ στους πρωτοετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων.

Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.