Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


ROXANNE - Real-time network, text, and speaker analytics for combating organized crime Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

To ROXANNE (Real-time network, text and speaker analytics for combating organized crime) είναι ένα έργο συλλογικής έρευνας και καινοτομίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, με στόχο την αποκάλυψη εγκληματικών οργανώσεων/δικτύων και των μελών τους, καθώς και την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας των δραστών. Αυτό επιτυγχάνεται συνδυάζοντας τις δυνατότητες των τεχνολογιών ανάλυσης φωνής και εικονικής ανάλυσης δικτύων.

Η Ελληνική Αστυνομία ως μέλος του ROXANNE, συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, με τη βιομηχανία και με ερευνητές, για να αναπτύξει νέα εργαλεία, προκειμένου να επιταχύνει τις διερευνητικές διαδικασίες και να υποστηρίξει τη λήψη αποφάσεων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Το τελικό προϊόν θα είναι μια προηγμένη τεχνική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί νέα εργαλεία, για να αποκαλύπτει και να εντοπίζει οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα, υποστηριζόμενη από ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο. Η κοινοπραξία του έργου περιλαμβάνει 24 ευρωπαϊκούς οργανισμούς, από 16 χώρες, ενώ 11 από αυτούς αποτελούν υπηρεσίες επιβολής τουνόμου, προερχόμενες από 10 διαφορετικές χώρες.

Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.roxanne-euproject.org/