Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


PERCEPTIONS Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Κατανόηση του αντίκτυπου των νέων τεχνολογιών, των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των αντιλήψεων στις χώρες του εξωτερικού στις μεταναστευτικές ροές και στην ασφάλεια της ΕΕ και παροχή επικυρωμένων (αντι-) προσεγγίσεων, εργαλείων και πρακτικών.

Το έργο PERCEPTIONS στοχεύει στον εντοπισμό και την κατανόηση αφηγήσεων, φαντασιώσεων και (λανθασμένων) αντιλήψεων της ΕΕ - που πραγματοποιούνται εκτός Ευρώπης - και τον τρόπο διανομής τους μέσω διαφόρων καναλιών. Επιπλέον, διερευνείται πώς μπορεί να διαστρεβλωθεί η ροή πληροφοριών και πώς μια αναντιστοιχία προσδοκιών και πραγματικότητας που προκαλείται από συγκεκριμένες αφηγήσεις μπορεί να οδηγήσει σε απειλές για την ασφάλεια.

Ως συνεργάτης και συνοριακός φορέας για την έρευνα στην Ελλάδα, η ΕΛ.ΑΣ. παρέχει από πρώτο χέρι πληροφορίες για τα προγράμματα της έρευνας, καθώς και εκτελεί ειδικά καθήκοντα υπό την καθοδήγηση των ερευνητών συνεργατών. Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. θα παρέχει σχετικές πληροφορίες για την ανάπτυξη λύσεων και θα συμμετάσχει στις δοκιμές και τις δραστηριότητες επικύρωσης, καθώς και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τους ενδιαφερόμενους. Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ. θα συμβάλλει στις εκδηλώσεις για τη διάδοση του έργου.

Επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος: https://project.perceptions.eu/