Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

02-10-2017: Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων πραγματοποιήθηκαν χθες στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων πραγματοποιήθηκαν χθες στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου

Απονεμήθηκαν πτυχία σε συνολικά (502) νέους Αστυφύλακες

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων της 19ης εκπαιδευτικής σειράς 2015-2017, πραγματοποιήθηκαν χθες (01-10-2017), στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.

Παρουσία εκπροσώπων της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, ονομάστηκαν συνολικά (502) νέοι Αστυφύλακες, οι οποίοι άμεσα θα ενταχθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο και τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας

Αναλυτικότερα, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής, κατά την οποία ονομάστηκαν 224 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων Μουτάφης.

Τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες απένειμαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Παύλος Δασκαλάκης καθώς και ο Aναπληρωτής Διοικητή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Ελευθεριάδης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν και Μουσταφά Μουσταφά, οι εκπρόσωποι του Δημάρχου Ροδόπης, Θέμης Τζενετίδης και Ιωάννης Μουρτίδης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης και ο Α’ Υποδιευθυντής της, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Σουλιώτης, ο Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ, Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ο Διοικητής της 783 ΤΜΕ, Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Σιφναίος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο Ανακριτής Πρωτοδικείου Ροδόπης Γεώργιος Σαφούρης καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων επέδωσε τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό δώρο, στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, κατά την οποία ονομάστηκαν 200 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ. Νικηφόρος, ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες επέδωσαν o ι βουλευτές Έβρου Αναστασία Γκαρά, Δημήτριος Ρίζος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαιμης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κουτούζος και Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πασχάλης Συριτούδης, αντίστοιχα, o Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Γουργούλης, ως εκπρόσωπος του Διοικητή της 16ης ΜΜΠ, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και Κοσμήτορες, Πρόεδροι και Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο χαιρετισμό που απήυθηνε ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, προς τους νέους Αστυφύλακες - μεταξύ άλλων- υπογράμμισε:

«…Από σήμερα καλείστε να κάνετε πράξη τα διδάγματα της Σχολής και να ανταποκριθείτε με αίσθημα δικαίου και επαγγελματική επάρκεια στις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας.

Οι καιροί τους οποίους διανύουμε και μέσα στους οποίους καλείστε να επιτελέσετε την αποστολή σας είναι δύσκολοι. Σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται διεθνώς, ο αστυνομικός θα πρέπει να δρα όχι ως απλός διαχειριστής της καθημερινότητας, αλλά ως φορέας και εκφραστής της κυρίαρχης ιδεολογίας του Σώματος που είναι η ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά.

Για αυτό, σας προτρέπω να σταθείτε δίπλα στον πολίτη που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε σας έχει ανάγκη. Τούτη τη σημαντική στιγμή για σας και τις οικογένειες σας, όπου δρασκελίζετε το κατώφλι της εξόδου της Σχολής, σας συνοδεύουν οι ευχές μου και οι ελπίδες όλων μας για υγεία, καλή τύχη και σταδιοδρομία…»

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, κατά την οποία ονομάστηκαν 78 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος.

Τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες, απένειμαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Αντώνιος Ρουτζάκης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιόνη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γεώργιος Μαρινάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Λυμπινάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Υπολοχαγός Γεώργιος Καραπιδάκης, ως εκπρόσωπος του 547 ΑΜ/Τ.Π, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Καστρινάκης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Πύραρχος Νικόλαος Λαγουδάκης.

Στις τελετές ακόμη παρέστησαν οι τοπικές, πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων και πλήθος γονέων, συγγενών και φίλων των αποφοιτησάντων νέων Αστυφυλάκων.

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές, με τις οποίες δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τη δυσκολία του έργου που τους ανατίθεται, καθώς οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωση τους να διατηρήσουν στη νέα τους πορεία, την ηθική, την εντιμότητα, την αποφασιστικότητα και το θάρρος.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών.

Η φοίτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

ΤΜΗΜΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


ΤΜΗΜΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ