Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

10-07-2017: Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καθώς και ημεδαπή θαμώνας, καθώς σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία και απάτη

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (12) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, (5) κάμερες καταγραφής και επιτήρησης και (3) τραπέζια για παιγνιόχαρτα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε χθες (9 Ιουλίου 2017) σε περιοχή της Αττικής, κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη του καταστήματος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Από την έρευνα που έγινε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί (12) ηλεκτρονικοί υπολογιστές συνδεδεμένοι με κεντρικό υπολογιστή, (5) συνολικά κάμερες καταγραφής και επιτήρησης του χώρου (εσωτερικές και εξωτερικές), (3) τραπέζια για παιγνιόχαρτα, (10) τράπουλες και το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο χώρος λειτουργούσε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια λειτουργίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη ακόμη και 67χρονη ημεδαπή, θαμώνας του καταστήματος, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για πλαστογραφία και απάτη.

Οι κατασχεθέντες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι κάμερες θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.