Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

30-05-2017: Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 30 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, τα προσωπικά δεδομένα και την υγειονομική νομοθεσία καθώς και 3 αλλοδαποί που εμπόδισαν και αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς κατά τον έλεγχο

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (17) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιγνίων, (6) παιγνιομηχανήματα, τραπέζι για παιγνιόχαρτα, σύστημα καταγραφής και επιτήρησης και άλλος εξοπλισμός.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε χθες (29 Μαΐου 2017) σε περιοχή της Αθήνας, κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη μια 51χρονη ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ενώ αναζητείται με την αυτόφωρη διαδικασία ο 43χρονος ιδιοκτήτης του, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Επιπλέον συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα (2) υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 41 και 32 ετών καθώς και 38χρονος υπήκοος Φιλιππίνων, οι οποίοι απώθησαν βίαια τους αστυνομικούς, με σκοπό να αποτρέψουν την είσοδό τους στο κατάστημα και τον επικείμενο έλεγχο σε αυτό.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε η 51χρονη κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια, για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι τρεις αλλοδαποί για αντίσταση.

Από την έρευνα που έγινε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί (17) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, με λογισμικό τυχερών παιγνίων, (6) παιγνιομηχανήματα τύπου «Φρουτάκια», τα οποία τίθονταν σε λειτουργία με ασύρματο χειριστήριο και ένα τραπέζι με παιγνιόχαρτα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο χώρος λειτουργούσε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια λειτουργίας από την αρμόδια αρχή.

Επισημαίνεται ότι στο χώρο είχε τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία παράνομο σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης του χώρου, αποτελούμενο από (4) κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για την αποφυγή ενδεχόμενων ελέγχων των διωκτικών αρχών.

Αναλυτικότερα, εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (17) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιγνίων,
  • (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • (6) παιγνιομηχανήματα μεγάλου μεγέθους τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» και ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν),
  • τραπέζι χαρτοπαιγνίων και (126) ευρώ.

Οι κατασχεθέντες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι κάμερες θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.