Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

11-05-2017: Στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 11 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, διενήργησαν τ o διήμερο 09 και 10 Μαΐου 2017, ελέγχους σε επιχειρήσεις σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (10) επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε (5) περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα:

  • Σε επιχείρηση φασόν ενδυμάτων, να απασχολείται ένας εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου.
  • Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων, να απασχολείται ένας εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου.
  • Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων, να απασχολούνται έξι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στην κατάσταση εργασίας.
  • Σε επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας υφασμάτων, δεν επιδείχθηκε κατάσταση προσωπικού.
  • Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων, να απασχολούνται επτά εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στην κατάσταση εργασίας και δύο εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.