Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

27-04-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 27 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συνελήφθη ένας 41χρονος υπήκοος Ρουμανίας (αρχηγικό μέλος) και ταυτοποιήθηκαν δύο (2) επιπλέον ομοεθνείς του, μέλη της σπείρας

Εξιχνιάσθηκαν εννέα (9) περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 25-4-2017 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Νέας Ιωνίας, το αρχηγικό μέλος της ομάδας. Πρόκειται για έναν 41χρονο υπήκοο Ρουμανίας, έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της σπείρας δύο (2) ομοεθνείς του, εκ των οποίων ένας 40χρονος ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και ένας 22χρονος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συνέστησαν εγκληματική ομάδα και με διαφορετική κάθε φορά σύσταση και πάντα με την παρουσία του συλληφθέντα, διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, των Πατησίων και του Ηρακλείου.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας είτε εντόπιζαν τα θύματα έξω από τις οικίες τους κατά την επιστροφή τους σε αυτές και αιφνιδιαστικά τους επιτίθεντο, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και τιμαλφή, είτε στοχοποιούσαν τις οικίες τους και εισέρχονταν σε αυτές από ανασφάλιστα παράθυρα, αφαιρώντας, με τη χρήση βίας, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Περαιτέρω, χαρακτηριστικό της κακοποιού δράσης τους, ήταν η ιδιαίτερη σκληρότητα που επιδείκνυαν στα ανήμπορα θύματα τους, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν από το 2011, εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών στη Νέα Ιωνία, στα Πατήσια και στο Ηράκλειο.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.