Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

27-04-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί καθώς και πεζών στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 27 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί καθώς και πεζών στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, μέλη της σπείρας

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις (3) ημεδαποί συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών

Από τις ήδη προηγούμενες σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, έχει πιστοποιηθεί η συμμετοχή τους σε τετρακόσιες (400) περιπτώσεις κλοπών και ληστειών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί καθώς και πεζών, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 25-4-2017, στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τ.Α. Αχαρνών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 15 και 40 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις (3) επιπλέον ημεδαποί συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διαπράττουν ληστείες και κλοπές κατ' εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, οι κατηγορούμενοι την τελευταία διετία είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημα τους εντος του καταυλισμού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών και ακολούθως με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν τα θύματά τους ή βρισκόταν εντός του οχήματος.

Επιπλέον, στοχοποιούσαν και πεζά άτομα, τα οποία κινούνταν σε δρόμους πλησίον του καταυλισμού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν.

Ακολούθως, διέφευγαν αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» εντός του παρακείμενου καταυλισμού.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος οδηγών οχημάτων.

Σημειώνεται ότι, από τις ήδη προηγούμενες σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, έχει πιστοποιηθεί η συμμετοχή τους σε τετρακόσιες (400) περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία Ανάκριση.