Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

24-04-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών στα Πατήσια και τις όμορες περιοχές Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 24 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών στα Πατήσια και τις όμορες περιοχές

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας και δύο (2) ημεδαποί

Ταυτοποιήθηκε ένας 15χρονος ημεδαπός συνεργός τους

Εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Πατησίων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών στα Πατήσια και στις όμορες περιοχές.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 20-4-2017, στα Κάτω Πατήσια με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, έξι (6) άτομα εκ των οποίων τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 17 έως 22 ετών και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 15 και 20 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ένας 15χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών. Συγκεκριμένα, με την απειλή ή τη χρήση βίας, ακινητοποιούσαν τα θύματα και τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και λοιπά αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια τα διέθεταν σε κλεπταποδόχους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες έχουν διαπράξει δεκατρείς (13) ληστείες στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, της Νέας Χαλκηδόνας, της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για Κυρία Ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.