Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

10-04-2017: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων με σκοπό την περαιτέρω πώλησή τους Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων με σκοπό την περαιτέρω πώλησή τους

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα

Εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων

Κατασχέθηκαν επτά (7) κλεμμένα αυτοκίνητα καθώς και πινακίδες ενός (1) ακόμη κλεμμένου αυτοκινήτου

Εκτιμάται ότι το οικονομικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες ανέρχεται στις -500.000- ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων με σκοπό την περαιτέρω πώληση τους.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 8-4-2017 στα Σπάτα, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, τρία (3) άτομα, εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 31 και 34 ετών και ένας (1) 24χρονος υπήκοος Αλβανίας. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον δύο (2) συνεργοί τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης διαφόρων υποθέσεων ανεύρευσης κλεμμένων οχημάτων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, μετά από επισταμένη και συνδυαστική ανάλυση όλων των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες καθώς και τον χώρο απόκρυψης των οχημάτων στα Σπάτα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει από έτους και πλέον εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης, οι συλληφθέντες εντόπιζαν σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία παραβίαζαν και στη συνέχεια, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους. Ακολούθως, με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού παράκαμψης των συστημάτων ασφαλείας, τα έθεταν σε λειτουργία και τα μετέφεραν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να εξακριβώσουν αν φέρουν συσκευή γεωγραφικού εντοπισμού. Στη συνέχεια και αφού βεβαιώνονταν ότι δεν εντοπίζονταν από τις Αστυνομικές Αρχές, τα μετέφεραν σε χώρο απόκρυψης στα Σπάτα.

Από την έρευνα σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Επτά (7) κλεμμένα αυτοκίνητα καθώς και οι πινακίδες και τα έγγραφα ενός (1) ακόμη
  • Πλήθος εγγράφων οχημάτων
  • Πλήθος κλειδιών οχημάτων και εργαλείων
  • Δύο (2) πιστόλια κρότου
  • Πλήθος φυσιγγίων
  • Τρείς (3) κροτίδες

Εκτιμάται ότι το οικονομικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες από την εγκληματική δραστηριότητα ανέρχεται στις -500.000- ευρώ.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι οι δύο ημεδαποί είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοια καθώς και για διάφορα άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.