Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

01-04-2017: Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Δράμας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 01 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Δράμας

Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο ημεδαποί

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος γυναίκας συνεργού τους που τους παραχώρησε όχημα για την προσέγγιση των στόχων και τη διαφυγή τους

Προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των Αρχών αλλοίωναν τα χαρακτηριστικά του οχήματος τοποθετώντας ειδική μεμβράνη, ώστε να εναλλάσσουν το χρώμα του, καθώς και κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας

Η λεία τους περιλαμβάνει κοσμήματα και χρηματικά ποσά

Η επιστάμενη και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη δύο μελών συμμορίας που ενέχονται σε περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών σε δύο Νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 31 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με δύο συνεργούς τους, ενώθηκαν τουλάχιστον από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων, που θα τους απέφεραν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα , τα μέλη της συμμορίας, προέβησαν σε οκτώ (8) διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Δράμας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στις (12.000) ευρώ, ενώ καταγγέλθηκε η πρόκληση φθορών σ’ ένα από τα προαναφερόμενα σπίτια.

Προκειμένου να δυσχεράνουν και να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των Αρχών, για την προσέγγιση στους τόπους τέλεσης των κλοπών και τη διαφυγή τους, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του οποίου αλλοίωναν τοποθετώντας ειδική μεμβράνη, ώστε να εναλλάσσουν το χρώμα του, καθώς και πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από οχήματα σε προγενέστερο χρόνο. Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, αφαίρεσαν επιπλέον, από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τις πινακίδες κυκλοφορίας του.

Σημειώνεται ότι, το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και το οποίο κατασχέθηκε, το παραχώρησε στα μέλη της συμμορίας 27χρονη ημεδαπή, προκειμένου να διευκολύνει τις παράνομες πράξεις τους, ενώ σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές – φθορές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.